Скандално: Принц Филип, който участва в зрелищна катастрофа, заплашил кралицата, че ще я изхвърли от колата си докато…

Принц Филип заплашил да изхвърли кралицата от колата си, след като тя на няколко пъти изпищяла от ужас докато той карал безразсъдно по пътя. Това разказа Джайлс Брандред, близък приятел на херцога на Единбург и негов биограф, пред Би Би Си.
 
Разкритието се появява, след като страна ясно, че 97-годишният съпруг на английската кралица катастрофира тежко с автомобила си тази седмица. Цяло чудо е, че той се отърва без наранявания.

Последни разкрития за състоянието на принц Филип след катастрофата
 
Биографът Брандрет коментира инцидента и посочи, че принцът е известен с бързото си каране.
 
Той си спомни история, разказана му от братовчедката на Филип – графиня Маунтбатън. Веднъж баща ѝ прекарал цял час в една кола с кралското семейство, то който косата му настръхнала.
 
Кралицата „мрънкала“ под носа си и подскочила, когато автомобилът преминал с бясна скорост по път в Западен Съсекс. Това накарало принца да се обърне към нея и да ѝ се озъби: „Виж какво, ако още веднъж направиш това, ще те изхвърля от колата“.
 
Преди часове съпругът на Елизабет II, който катастрофира, се сдоби с… 

След  напрегнатото пътуване лорд Маунтбатън попитал кралицата защо не протестирала, на ко ято тя отговорила: „О, но ти чу какво каза той. И беше сериозен“.
 
Бързото шофиране на принца поражда притеснения от десетилетия, а катастрофата от тази седмица разпали дебатите за това, че Филип вече трябва да се откаже от карането.

В капана на обърнатата си кола принц Филип крещял: „Краката ми!“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
В книгата си от 1954 година в книгата си: „Херцогът на Единбург: портрет от неговия камериер“ Джон Дийн разкрива, че малко след като Филип и Елизабет II се сгодили през 1947 година, бъдещият принц бил замесен в тежка катастрофа. На път за Глостършър той се забил с дърво, а след това се ударил и в ограда. 26-годишният тогава принц се отървал с няколко синини и изкълчено коляно. Бил спасен от преминаващ шофьор, който го забелязал да стои до разбитата кола в полунощ.

Намери ни във facebook