Нова драма по случая със Стайко Стайков, опитва се да метне полицията с…

Стойко Стайков има проблем със защитата си. Още в понеделник следовател по делото уведмил адвоката, че не може да защитава Стайков, тъй като вече е бил упълномощен от свидетели по процеса. „Това означава, че все едно при граждански дело, при което има спор за пари, и едната, и другата страна да наемат един и същ адвокат – недопустимо е“, коментират запознати с казуса пред „Телеграф“. 

Въпреки това Таков-младши отказал да се отведе и се появил с ново подписано пълномощно.

Ако до днес на обяд Стайко не упълномощи нов адвокат, ще му бъде назначен служебен.

Според разследващи издирваният доскоро иска да спечели време с този ход, за да не му бъде предявено обвинение в рамките на 72 часа и да може да твърди, че е задържан незаконно. До момента няма доказателства и за другото твърдение, че Стайков е бил отвлечен.

Там хронологията на събитията е прелюбопитна. Първо адвокатът му отива в понеделник в спецпрокуратурата ио носи подписана молба от клиента си, че ще му съдейства и е готов да му се предяви обвинение. Твърди, че Стайко разбрал, че е издирван в неделя – 27 януари.

Вместо клиентът да се появи и да му бъде връчено обвинение обаче, 12 минути по-късно, в 9:12 часа в понеделник, е подаден сигнал на телефон 112. че младият мъж е отвлечен. Засега няма събрани доказателства, подкрепящи това твърдение. Ако се окаже обаче, че версията за отвличане е инсценирана, може да започне разследване за подаване на фалшив сигнал.

Намери ни във facebook