Борисов и Горанов с важна новина за неизбежното вдигане на заплатите и БВП!

Влизането ни в чакалнята на Еврозоната е необходимо, за да се гарантира, че няма да бъдем втората скорост на Европа. Ето защо трябва да бъдем умни и разумни, тоест да продължим да увеличаваме доходите, икономиката, инвестициите. Това обяви пред членовете на КТ „Подкрепа“ министър-председателят Бойко Борисов в рамките на 10-ия Конгрес на синдиката. По думите му понякога в Тристранката пада такова каране, че едва успява да ги усмири.

„Няколко думи за завода в Димитровград. Там правят всичко от окабеляването на „Мерцедес“-ите. По стотина работници в нишка вършат необходимото. Вече и самите работодатели започнаха да схващат, че ако не се повишават доходите, ще им избягат работниците“, посочи премиерът.

„От борбата с контрабандата очаквам да се увеличат приходите, за да може да вдигнем доходите с още 10%. И нещо друго – отчита се стагнацията на световната икономика и ние всеки ден, всеки час трябва да използваме да повишаваме мощността на икономиката. Така че 40 процента имаме вдигане на БВП-то за последните години, за да даваме повече заплати“, подчерта Борисов.

Накрая Борисов пожела и дълголетие на почетния лидер на „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев.

„Докторе, дълги години още да се ползваме от твоите съвети. Когато ние марширувахме по плаца, ти се бореше за демокрацията. Всеки представител на европейски синдикат е провеждал срещи и с мен, подкрепяли сме синдикатите навсякъде“, заключи министър-председателят.

„Вдигането на заплатите е неизбежно. При дефицита на работна ръка пазарът го изисква“, допълни финансовият министър Владислав Горанов, който също взе участие в Конгреса на синдикатите.

 

Намери ни във facebook