„Ройтерс“: Британският министър на отбраната ще предупреди Русия за „високата цена на провокациите“

Великобритания и нейните съюзници трябва да бъдат готови да използват „твърда сила, за да подкрепят своите интереси“. Такива думи се съдържат в речта на британския министър на отбраната Гавин Уилямсън, която той ще произнесе днес, 11 февруари в Лондон. С важните теми от нея ни запознава агенция „Ройтерс“.

„Брекзит ни доведе до велик момент в нашата история.

До момента, в който трябва да засилим глобалното си присъствие и да увеличим смъртоносната сила на оръжията си“, се казва в текста.

Според информацията на „Ройтерс“, министърът ще обяви също, че „Русия трябва да си плати“ за „провокациите“.

В допълнение, Уилямсън трябва да обяви за отправянето на самолетоносача HMS Queen Elizabeth, първо в средиземноморските и близкоизточните региони, а след това в Тихия океан, до бреговете на Китай.

В доклада също така се отбелязва, че мирът и войната имат размити граници и Великобритания, заедно със своите съюзници, трябва да бъдат подготвени за използването на „твърда сила“.

В допълнение, министърът на британската отбрана обръща внимание на установените тесни връзки между Великобритания и Съединените щати и подкрепя Тръмп в призива му към НАТО да увеличи разходите за отбрана на членовете на Алианса за по-доброто отразяване, според Уилямсън на „руската провокация“.

„Подобни действия трябва да имат висока цена за Русия“, се отбелязва в доклада на британския министър на отбраната.

Намери ни във facebook