Шок на сватба във Варна! Попитаха младоженеца: „Съгласен ли си да я вземеш жена?“, а той…

Влюбените, решили да се врекат във вечна вярност били предимно млади хора и по традиция младоженците били в черни костюми, а булките с прекрасни бели рокли. Сред тях само една двойка била със смесен брак, съобщиха за медията ни от „кътчето на щастието и радостта“, пише Petel.bg.

Всичките десет ритуала са били класически, тъй като в делничен ден фолклорен ритуал в залата не се предлага, уточниха от Ритуална зала.

На въпросът дали до момента е имало случай, при който булката или младоженецът да не се явят пред олтара в уречения ден и час стана ясно, че наскоро е имало случай, който изумил ритуалчика, гостите и най-вече самата булка.

При сватбата на смесена двойка на въпрос към младоженеца „дали е съгласен да вземе булката за своя жена“, той отвърнал: „Може ли да помисля малко, не съм готов!“. След минути стъписване, ритуалът бил отменен и гостите си тръгнали шокирани.

След няколко дни същата двойка застанала отново пред олтара и тогава младоженецът заявил твърдо, че вече е напълно подготвен и сигурен в решението си за брак.

Работещите в залата споделиха още, че не са рядкост случаите, при които между булката и младоженецът настъпва конфликтна ситуация при традиционния ритуал с настъпването. Имало няколко случая, при които младоженецът се оказвал по бърз и успявал да настъпи своята бъдеща съпруга, което както знаем според вярванията означава, че именно той ще „командва парада“ в бъдещия съвместен живот. Това обаче успяло да разгневи сериозно дамите в бяло, които считали, че е кавалерско да им бъде отстъпено това право в сватбения ден и често се стигало до сериозно цупене.

От Ритуална зала споделиха положителната тенденция да се увеличават сватбите във Варна. За миналата година са се врекли във вярност 1500 двойки, а от началото на годината са минали над 100 младоженци при тях. Средно на ден имало по около 10 записвания за сватби. По необясними причини голям интерес проявявали двойките към датата 7 септември, може би поради факта, че предния ден е почивен.

Вече има записвания и за 19.09.2019 г. , но тъй като датата се пада в делничен ден не се очаква да бъде надмината бройката на младоженците от 18.08.2018 г.

От залата съобщиха още, че е подменен състава на битовия ритуал, който се изпълнявал от млади хора с много хъс и желание.

Намери ни във facebook