Снимки от сватбата на наследникът на най- богатата индийска фамилия- няма такъв кич, лукс и злато и сребро в изобилие никъде

Определено тези сватби се помнят с лукса и кича, с които крещят през цялото време.

Наследникът на най-богатата индийска фамилия – Акаш Амбани, се ожени в Мумбай за приятелката си от детството Шлока Мехта.

Сред първите пристигнали на сватбата бяха бившият британски премиер Тони Блеър със съпругата му Шери, боливудските знаменитости Приянка Чопра, Амир Хан, Ранбир Капур, Каран Джохар.

Акаш, който е на 27 години, е син на бизнес магната Мукеш Амбани, чието състояние според списание „Форбс“ е 50 милиарда долара.

Той е президент на конгломерата „Рилайънс“, който има интереси в енергетиката, нефтохимическата промишленост, телекомуникациите, текстилната промишленост.

Шлока е на 28 години.

Баща ѝ Ръсел Мехта е управляващ директор на „Роузи Блу“, един от водещите производители на диаманти в Индия.

Младоженците са ходили заедно на училище. И двамата имат високи длъжности в семейния бизнес.

Сватбената церемония бе в световния център „Джио“ в комплекса Бандра-Курла в Мумбай. В списъка на гостите са боливудски звезди, политици, спортисти и други знаменитости. В неделя бе церемонията за благославяне на младоженците, също в центъра „Джио“, а днес ще има голям прием в дома на Амбани в Мумбай.

Акаш Амбани и Шлока Мехта празнуваха предварително сватбата си три дни в швейцарския курорт Санкт Мориц. Там гостите забавлява Крис Мартин от „Колдплей“ и дуетът „Чейнсмоукърс“.

Предварителни тържества имаше и в Мумбай. Едно от тях беше на тема Хари Потър в „Антила“ – 27-етажната резиденция на Амбани. Улицата пред нея от седмица е украсена празнично.

Семейство Амбани – бащата Мукеш и майката Нита, младоженецът Акаш, и останалите две деца в семейството Иша и Анант, както и бабата Кокилабен бяха облечени в пищни одежди, украсени със злато и сребро.

Нита Амбани позира за фотографи с гравюра на бога-слон Ганеш в ръце. Преди традиционната хиндуиска церемония се иска неговата благословия.

 

Намери ни във facebook