Свидетели по делото на убиеца от Борисовата градина: В затвора ще ни разчекнат, ако проговорим срещу Йоан Матев (СНИМКИ)

Йоан Матев пристигна в Софийски градски съд окован в белезници, за да присъства на делото, в което е обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина, предаде репортер на . Припомняме, че престъплението стана на 2 юни 2015 г. 

Матев избяга и изцяло промени външния си вид, навиците си и социалните си контакти. Той успя да се укрие над година от правосъдието, а държавата почна и разследване дали от неговото училище не са му помогнали да се укрие, тъй като са мълчали за подозренията си, че той е възможният извършител.

Матев влезе в съдебна зала облечен окован в белезници, но и закичен с мартеница. Очите му едвам се виждаха, заради червената шапка с козирка, която бе сложил на главата си. Матев бе облечен в черна тениска с надписи и черни панталони. Той нервно дъвчеше дъвка в устата.
 

 

 

 

 

„В затвора ще ни разчекнат, ако проговорим на делото срещу Йоан Матев“. Това заявиха двама от свидетелите, бивши затворници пред .Те обаче уточниха, че не познават лично Матев.

Заседанието започва с разпит на свидетели. На делото присъства и майката на Матев – Сребрина Гаджева. Родителите на убития Георги обаче не присъстват на заседанието.
 

 

 

 

Намери ни във facebook