Главозамайващи СНИМКИ: Започнаха огледите на разточителния палат на Баневи, обявен на търг за 6 милиона лева! Вижте

От днес къщата на Николай и Евгения Баневи в „Бояна“ е отворена за огледи. Припомняме, че съдия изпълнителят продава луксозния имот за малко под 6 милиона лева.

Само преди 6 дни къщата на фамилията е оценена на малко под 14 милиона лева.

„Само част от настилките в имота струват около 1000 лева на квадратен метър”, заяви адв.

Гавраил Хрусанов. Обявената началната цена на търга обаче е под 6 милиона.

Това са снимки от оценката на имота на Баневи, направена на 15 март, която от bTV разпространиха. Настилките в залите, фоайетата коридорите и басейна са от оникс в различен вид.

Настилките в стаите са от екзотичен паркет с цена по 600 лева на квадрат.

Облицовката на басейна и джакузито е от стъклокерамика и струва по 500 лева на квадрат.

15-те бани и тоалетни са облицовани с оникс и мрамор с цена до 1000 лева на квадрат.

Стълбищата също са облечени в оникс.

Парапетите са метални с боя с позлата

Само електрическата инсталация и осветлението струват 120 000 лева.

Таваните са от камъни Сваровски.

Адвокатите на Баневи са изненадани от занижената оценка – 800 евро за квадратен метър. „Излиза, че в квартал „Бояна” в местността Киноцентъра и точно в този имот е най изгодно да се пазарува в София”, каза адв. Гавраил Хрусанов, адвокат на „Партнърс комерс“. Кредиторите на Баневи са поне шестима. „За най-големия кредитор в лицето на НАП е около милион 250 хиляди лева вече е пред финализиране процедура за обезпечавате на други имоти, с което това задължение към НАП ще бъде изцяло покрито.

Според представителите на някои от кредиторите, оценката е реалистична. Държавата със сигурност е един от кредиторите, като задължението към държавата е над милион лева. Не смятам, че цената е занижена. По делото бяха представени три независими оценки, каза адв. Димитър Петров, адвокат на един от кредиторите. Желаещите да участват в търга до 22 април трябва да внесат 10 на сто от сумата или 600 хиляди лева. Огледите са безплатни.

Намери ни във facebook