Апокалипсис в Хърватия, халата идва насам! (СНИМКИ)

Изкоренени дървета, счупени клони по улиците и съборени покриви са част от картината, с която осъмнаха жителите на Загреб, предава македонската информационна агенция „Макфакс“.

Движението на няколко места в хърватската столица е прекъснат, не се движат и автобусите по няколко линии. Местни медии съобщават, че в рамките на нощта пожарникарите са се отзовали на 150 сигнала. Полицията издаде предупреждение към гражданите да не излизат от домовете си, ако не е наложително, и да избягват престоя на открито.

„Поради силния вятър, който днес духа в Загреб и Загребския окръг, се препоръчва гражданите да не излизат навън, ако не е наложително. Това важи особено за деца и възрастни. Препоръчваме гражданите да използват обществения транспорт. Също така призоваваме гражданите да не пътуват до планинските райони“, се казва в изявлението. Метеоролозите от целия балкански регион обявиха силни валежи през следващите два дни и предупредиха за опасност от наводнения.

Както вече информира прогнозата на синоптичката от НИМХ Анастасия Стойчева е: „През цялата седмица ще сме под влияние на област на ниско атмосферно налягане. Непрекъснато ще има условия за купесто-дъждовни облаци в следобедните часове. Повече валежи ще има в Западна България. В отделни дни ще има и на изток. Разбира се, не са изключени и градушки. По-ниските температури в началото на тази седмица се дължат на Средиземноморски циклон, но не можем да се притесняваме за слани и тези температури не са изключение от нормалното“.
 

 

 

 

Намери ни във facebook