Ударихме дъното! Отче – рекетьор налага терор край Плевен, изнудва шофьорите с анатемосване!

Поп изнудва шофьори на пътя за пари и ги заплашва, че ако откажат да му дадат, рискуват да си навлекат проклятие.

Отчето се представя за свещеник от Плевенско, но от няколко години бил низвергнат от владиката, който му отне църквата и енориашите. И оттогава той бил принуден да ходи по пътищата и да проси милостиня за да преживява.

По пътя той се придвижва на стоп.

Милостивите шофьори, които решават да го вземат обаче, си навличат голяма беля на главата.

По време на пътуването попът първо предлага за продажба шишенца със светена вода за два, три, пет лева, кой колкото даде. А след това, ако номерът не мине, започва да пее молитви и да отправя благопожелания за късмет, здраве и щастие на пътуващите в колата.

Докато всички са щастливи и доволни, че върху им се излива божията благословия обаче, се оказва, че безплатен обяд няма. В края на молитвата отецът небрежно подхвърля, че тя не е без пари и че за нея хората в колата му дължат 5, 10 или 20 лв. цените той определя на око според вида на возилото и на хората в него.

Ако пътуващите откажат да платят, добрият отец изведнъж започва да ги заплашва, че ще ги прокълне и ще им прочете молитва за болести и смърт. Изплашени след тези закани в повечето случаи хората дават колкото им поиска наглият свещеник като бързат да се отърват от него още на първия завой, пише „Монитор“.

Намери ни във facebook