Извънредна информация: България е в ужас! Мъж гръмна в главата жена си!

26-годишна жена от Шумен е станала жертва на нападение с огнестрелно оръжие докато отивала на работа в сряда сутринта. Инцидентът е станал по пътя между кв. Тракия и „Алкомет“, а по жената е стрелял 30-годишният Нелгин Н., неин бивш съпруг, с когото имала развод.

Изяснява се видът на оръжието, с което е бил извършен опитът за убийство на 26-годишната Нурсел. Нелгин е избягал от местопрестъплението. Бившата му съпруга е в болницата, след като по време на стрелбата срещу нея в главата й са попаднали две сачми. Няма опасност за живота й.

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал от местопроизшествието. Открит бил от полицията в Разград, където е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

След довеждането му в Шумен Окръжната прокуратура ще го привлече като обвиняем. Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.

Нелгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя подала втора жалба за домашно насилие срещу него.

Продължават действията по разследването.

Намери ни във facebook