Смразяващи подробности за циганина изнасилвач, посегнал на младо момиче в хотел на Слънчака
, който работел като готвач в един от отворените вече хотели на курорта – „Централ плаза“. Инцидентът, който изправил на нокти полиция и прокуратура в Несебър, станал призори – около 05. 20 ч. сутринта в същия хотел.

Божидар И.

бил от Ямбол, криминално проявен, осъществил преди време брутален грабеж. В хотела той се уредил на престижната и добре платена сезонна работа. Вечерта преди случката обаче пил доста и започнал да задиря 25-годишно момиче – сервитьорка в ресторанта. Въпреки, че младата жена му отказвала, той започнал да нахалства и постепенно станал агресивен. Когато тя се опитала да се отърве от него, изтичвайки по коридора към стаята си, Божидар хукнал подире й. Докопал я за косата и започнал да я бута с всичка сила към стаята, като я удрял с юмруци в областта на главата, гърдите, корема, областта на бъбреците. Насилникът нанесъл удари и с коляно в дясната част на ханша на момичето, огъвал ухото й.

Младата жена работела като сервитьорка в Бургас, но за летния сезон решила да припечели от гурбет в най-големия ни черноморски курорт и се хванала там на работа. Персоналът бил още нов, повечето от хората не се познавали помежду си. Момичето било фино и слабичко и напрягайки сетни сили успяло да се изтръгне от изнасилвача и да избяга. Трепереща, тя се приютила на рецепцията и позвънила на тел. 112.

Полицаите пристигнали, камерите от хотела били иззети и изгледани от криминалистите минута по минута. След като бил разпознат по татуировката-плетеница, готвачът бил открит в неговата стая в хотела и арестуван. Престъплението е по чл.152, ал.1, т.2, предл.1, вр. с чл.18, ал.1 от НК, съобщиха от прокуратурата. Магистратите подчертаха, че обвиняемият е задържан благодарение на отличните действия на служителите на ОД на МВР – Бургас. Предстои във вторник Районна прокуратура – Несебър да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.Намери ни във facebook