Борисов с първи коментар след извънредното решение за партийните субсидии! (СНИМКИ)

„Вчера взехме решение на МС, сутринта се събрах с групата и вкарваме закон за 1 лев субсидията. Да видим тогава как ще се оправят партиите на следващите избори, как ще плащат на социолози и политолози. Няма да търпя повече върху ГЕРБ да се упражнява който и да било“. Това заяви преди минути министър-председателят Бойко Борисов след решението партийната субсидия да бъде по 1 лев на глас, за което съобщи първи.

 

„За да съм безкрайно ясен – постановление в МС, входирано, числото 11 става 1. Партньорите бяха в добро настроение и днес предстои да се разисква. Това е нов закон. Парламентът ще прецени дали да е поправка или нов закон. Като приемем закона, ще върнем бюджета“, заяви премиерът.

„Толкова са ми ясни тези игрички. Аз бих на изборите като кмет без 1 лев, с партия без нищо. 

Надявам се всички да го подкрепят. Парите, които ще се спестят ще строим детски градини и ясли. Данъкът върху книгите е капчица в морето“, коментира още Борисов.

Той попита, защо за толкова много години управление на БСП и ДПС, не направиха това? „Ние сме добри стопани, събираме добри пари от битката с контрабандата и от приходните агенции“.

Намери ни във facebook