Митьо Очите си изпати заради пиромана Юки, за втори път…

Липсата на обвинения за поръчкови палежи на кафеавтомати по Черноморието Юмер Кадир Мехмед стана причина за втори фалстарт на делото срещу Димитър Желязков – Очите и бандата му в спецсъда, пише „Телеграф“.

„Заради тоя пироман ни разкарват от Бургас“, негодуваха вчера мутрите в съдебната зала, тъй като отсъствието на Юки блокира началото на разпоредителното заседание.

Дъщерята на боса Станислава и 10 от подсъдимите здравеняци скочиха на Темида с упрека, че умишлено укриват Мехмед, тъй като чакат отговор на съдебна поръчка от Турция, която ще позволи групата да бъде съдена за повече престъпления в изпълнение на Европейската заповед за арест, по която ни бе върнат несебърския бос.

Липсващият подсъдим бе пуснат под гаранция от 1000 лв.

В началото на пролетта и не се появи на 21 май, когато бе насрочено първото разпоредително заседание. От полицията са го търсили на известните им адреси на улица „Оборище“ в Бургас и в поморийското село Бата, но не е открит. Съдът разпореди той да бъде издирен и измени мярката му за неотклонение в задържане под стража“. Ако в крайна сметка бъде открит Мехмед, ще бъде принудително доведен за следващото заседание, което ще се проведе на 4 юли.

Според останалите подсъдими обаче съпроцесникът им се е превърнал в ухо на прокуратурата и е пропял срещу Очите и затова така благосклонно е пуснат под гаранция, а сега не може да бъде издирен.

Дюдюканията на мутрите трудно бяха овладяни от съдебните охранители и цивилните гардове, които пазят тримата наблюдаващи прокурори – Евгения Станкова, Емил Галипонов и Калин Близнаков, тъй като вече са получили заплахи за саморазправа.

Митьо Очите, неговата дъщеря Станислава и още десет здрави момчета са предадени на съд за множество тежки престъпления, като рекет, палежи и нанасяне на побой. Ако вината им бъде доказана в съда, те могат да отнесат присъди до 15 години лишаване от свобода.Намери ни във facebook