Кой би предположил, че е възможно! Мая Илиева изгуби най-милото си!

Хотелът от години е в центъра на всеки скандал, свързан с незаконното строителство в черноморския курорт

Вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая тихомълком се е отървала от скандалния хотел „Дюн“ в курорта Слънчев бряг> Това показва проверка, направена от в. „България Днес“.

Сделката е част от трансформацията на страховитата в миналото групировка ВИС-2. ‘

Тя стартира преди около две години с мащабно закриване на фирми и разпродажба на имоти, наследени от вдовицата на Главния.

След като Илиева изтъргува и прочутата марка „ВАИ Холдинг“, дойде ред и на перлата в империята, създадена от покойния ѝ съпруг.

Хотелът, вдигнатият от Главния, от години е в центъра на всеки скандал за презастрояването и незаконното строителство в Слънчев бряг. Повод е фактът, че бутиковата сграда със 70 стаи, винарска изба, ресторант, паркинг и басейн е вдигната буквално върху плажа в курорта. През годините ДНСК на няколко пъти обяви постройката за незаконна заради факта, че плажната ивица е изключителна държавна собственост. Проверките на инспекторите и разследването на прокуратурата така и не успяха да принудят вдовицата на Главния да разруши хотела. След серия обжалвания сградата си остана на мястото като своеобразен символ на мутренския преход, бетонирал до краен предел Черноморието.

Покрай проблемите с държавата Мая Илиева на няколко пъти пробва да продаде хотел „Дюн“.Намери ни във facebook