Беше толкова млад. Загина край Пловдив като герой. Майката рухна на ковчега

Останките на канадския войник, загинал по време на показно спускане с парашут в България, вече са в Канада. Родителите му настояват за задълбочено разследване.

Патрик Лабри, ветеран от канадските въздушни сили, умря след злощастен скок с парашут в близост до българското село Чешнегирово, пише The Standart.

Военната полиция разследва обстоятелствата около смъртта му.

Членовете на семейството на Лабри са пътували до България, за да придружат тялото му обратно в Отава, където бяха посрещнати от министъра на отбраната Харджит Сайжан, главен защитник генерал Джонатан Ванс и представители на отряда на Лабри, 2-ри полк на Кралската канадска конна артилерия.

 

Всички мълчаливо стояха, отдавайки чест, докато ковчегът, покрит с канадското знаме, бавно се спускаше от военния самолет. По време на кратка, траурна церемония родителите му говореха за желанието на сина си от ранна възраст да се присъедини към военните. Бащата Жан Лабри и майката Джули Ривард, трудно сдържаха емоциите си и споделиха, че много се надяват подобна трагедия да не застигне и други, пише Блиц. 

„Животът ни е съсипан. Патрик беше слънчев лъч в живота ни. Той обичаше всички и беше обичан от всички“, каза, ридаейки майката, добавяйки след това: „Искрено се надяваме, че разследването ще бъде задълбочено, за да се гарантира това да не се случва на друг млад войник.“

След кратката церемония членовете на семейството и приятели на загиналия поставиха цветя върху ковчега с останките, които ще бъдат изпратени в Торонто за аутопсия. Намери ни във facebook