Сръбското МВнР с извънредни подробности за скандала София-Белград

„Изявлението на българския премиер Бойко Борисов миналата седмица на срещата на върха в Познан е неприемливо, защото не е точно и се отнася до най-значимия въпрос за всяка държава – въпросът за териториалната цялост“. Това е било заявено в Министерството на външните работи на Сърбия пред заместник-ръководителя на посолството ни в Белград Ива Крулева, съобщи БНР.

припомня, че вчера българското външно министерство даде извънредни подробности за скандала България-Сърбия.

До напрежението се стигна, след като в събота сръбският външен министър Ивица Дачич направи много остър коментар към българския премиер Бойко Борисов.

„Това изявление не съответства на очакванията на Република Сърбия във връзка с приятелските и добросъседските отношения и се надяваме да не се повтаря в бъдеще“, се посочва още в съобщението на външното министерство в Сърбия.

И се изразява позицията, че Евросъюзът не е признал Косово за независима държава и, че всички би трябвало да се придържат към това.

Белград изразява готовност да развива и задълбочава добросъседските отношения с България, както и благодарност за подкрепата на страната ни за пътя на Сърбия към Евросъюза.

Във вторник Дачич ще разговаря с външния ни министър Екатерина Захариева на среща на първите дипломати на страните членки на ОССЕ в Словакия. Намери ни във facebook