Нови простотии с джипове на два от най-красивите наши плажа

Санкции ще бъдат наложени на къмпингуващите българи и чужденци, дръзнали да се разполагат върху плажната ивица на защитения плаж Болата. Това съобщават от РИОСВ след като колите за засечени да навлизат в защитения резерват Калиакра. 

Според къмпингуващите, нямало табели, които да ги уведомят, че нощуването в резервата е забранено. От инспектората поясниха, че през два дни има човек, който проверява за нередности по плажната ивица.

 

Чужденците са категорични, че не знаели, че извършват нарушение, а българите отказаха коментар. Според инспекторите, недоброжелатели нарочно изтръгвали табелите, означаващи територията на резервата. 

Трите каравани и джипа, паркиран непосредствено до водата на признатия и в Европа най-красив плаж у нас ще бъдат наказани с тежки глоби, коментираха от експертите от екоминистерството, които извършват проверката. 

Джип пък гази пясъка на неохраняемия плаж Вромос край Черноморец. Собственикът на лукосозното возило Георги Христов обясни пред Нова телевизия, че го паркирал на това място заради храстите наоколо. Нямало къде другаде да остави колата си.Намери ни във facebook