СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ! Вижте само какво пише за нас световната преса!

Британският таблоид „Сън“ приканва чужденци да посетят България като най-евтината дестинация за „алкохолна ваканция“ в Европа това лято. В същото време съветва своите читатели да избягват Франция, където бирата струва над три пъти по-скъпо отколкото в България, предава БТА.

loading…

„За британците, които търсят алкохолна ваканция, Слънчев бряг е мястото, където да отидат“, пише авторката на статията Цин Се.

Тя отбелязва, че там не само са едни от най-ниските цени на бирата и виното сред европейските морски курорти, но и тази година е с близо 14 процента по-евтино в сравнение с миналото лято.

 

За сравнение бирата е над три пъти по-евтина в Слънчев бряг, отколкото в Ница, а виното – два пъти по-достъпно, пресмята авторката на материала. При това положение не е изненада, че Слънчев бряг се превърна в новия Магалуф, популярен курорт на испанския остров Майорка, за обичащите купона британци, пише Цин. Тя отбелязва също, че българският курорт е изгоден за семейни ваканции, а цените на храната по заведенията са едни от най-ниските.

Преди няколко години родината ни грейна на страниците на друг британски вестник – „Дейли Стар“, където Слънчев бряг бе описан като „столица на разврата“. За разлика от тогава, тази година пътеписът е далеч по-благоприятен за България, смятат от туристическия бранш. Намери ни във facebook