След нечовешки изтезания еврейски лидер в Холандия издаде кода на сейфа с богатството си

Лидер на еврейска общност е измъчван от четирима нападатели, които са нападнали бизнесмена-милионер в дома му в Маастрихт, Холандия. Полицията не е изключила антисемитски мотив зад бруталния обир, съобщават световните издания.

Лидер на еврейска общност е измъчван от четирима нападатели, които са нападнали бизнесмена-милионер в дома му в Маастрихт, Холандия. Полицията не е изключила антисемитски мотив зад бруталния обир.

73-годишният Беноа Уесли се почувствал като в кошмар през миналия уикенд, когато изведнъж се събудил и видял четирима маскирани мъже, стоящи над леглото му. Секунди по-късно той бил удрян и ритан в главата, като престъпниците настоявали за комбинацията от сейфа му. Те също така намушкали стареца и го бутнали по стълбите, където бил вързан за един стол.

Устата и носът на Уесли били плътно покрити с парче плат и нападателите изливали вода върху лицето му. Методът за изтезания, който е бил широко използван от ЦРУ през последното десетилетие, се оказал успешен за нападателите – Уесли се борил повече и дал на крадците кода от сейфа.

Престъпниците избягали от местопроизшествието като в същото време жертвата била все още вързана на стола, но в крайна сметка Уесли успял да се освободи и да отиде в полицейския участък, за да докладва за бруталния обир. Впоследствие той бил откаран в болница без животозастрашаващи наранявания.

 

Намери ни във facebook