Нагли джебчийки от България закопчани докато обират майка с бебе в Лондон (ВИДЕО) |

Двойка джебчийки от България бяха арестувани днес, след като бяха уловени от камери, как крият откраднати дрехи под тениските си, докато се правят на купувачки, пише Дейли Мейл.

 


Смуглите, но изрусени, български гражданки София Иванова, 23-годишна, и 48-годишната Тотка Димитрова, използвали тениски и чанти, за да прикрият подозрителното си поведение.

Дуото се опитало да краде  вещи от чантите на минувачи и дори обрало майка с количка на 29 юли в Ковънт Гардън, централен Лондон.

По-рано същия ден и двете жени бяха забелязани  от цивилни британски служители на транспортната полиция, които започнали да ги следват.

 

В рамките на десет минути дуото се опитало да открадне вещи от четири различни клиенти в магазин.

Служителите наблюдавали това и накрая ги арестували и двамата.

Детектив инспектор Тим Уикс от британската транспортна полиция заяви: „Това беше чудесен пример за това как нашите цивилни екипи хващат нарушители и им осигуряват наказание лишаване от свобода, често в рамките на 24 часа.“

„И двете обвиняеми се опитаха да замаскират своите трикове, но очевидно не знаеха, че са били следени от нашия квалифициран екип от офицери.

Кадрите за видеонаблюдение показват колко нагли са тези двойки джебчии.“

Иванова и Димитрова, и двете от Едмънтън, получиха присъди от 18 седмици затвор за комбинирани признати седем обвинения за опит за кражба.

На всяка й беше наредено да плати обезщетение на жертва в размер на 122 паунда.

Намери ни във facebook