Манолова отвърна на Борисов и БСП по странен начин

Зад мен като граждански кандидат стоят гражданите, а не фирмите и олигарсите и затова ще разчитам на тях. Това каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова преди регистрацията на кандидатурата й в Общинската избирателна комисия.

Манолова благодари на Инициативния комитет за подкрепата. 

„Благодаря на всеки един от тях за подкрепата, благодаря на столичани, които ме срещат на улицата и изразяват своята подкрепа.

 

Утре всички, които искат да се включат в кампанията, включително и с подписи ще могат да го направят в Южния парк в 12.00 ч. на входа откъм бул. „Витоша“. 

Кампанията тръгва. Вече имаме банкова сметка, която днес по-късно ще обявим на моя сайт. Ще приемаме малки дарения от граждани. Отказваме да се възползваме от възможността от подкрепа от корпорации и фирми. 

Ще приемаме единствено и само дарения от граждани. Зад мен като граждански кандидат стоят гражданите, не олигарсите. Не фирмите. Ще разчитам на гражданите“, посочи Манолова. 

Във връзка с вчерашната медийна публикация с неприлични снимки на жената до кандидат кмет на София, Манолова заяви: „Предупредих отдавна, че кампанията е мръсна. Днес на Деня на Съединението като че ли не е моментът да говорим продължително за това. Още от днес моя екип и моята кампания изключват микрофоните си за този сайт“.

Тя призова и останалите кандидати да работят и да дават изявления единствено и само на медии. 

„Утре при започването на подписката на входа на Южния парк ще правим специално изявление за това“, допълни още Манолова.

„Днес искам да поздравя всички българи с празника. Показали сме, че когато сме заедно, независимо кой стои срещу нас можем да го победим. Очаквам и тази кампания да бъде на обединение на българските граждани, на столичани“, каза Манолова, цитирана от Фокус.

На въпрос дали ще възприеме платформата на БСП, тя отговори: 

„Денят на Съединението е ключов и знаков за България. Този акт е плод на една романтична мечта и идеал на българите. Едно доказателство, че когато сме заедно, когато сме обединени успяваме. 

Мисля, че в нашето съвремие, във времето, в което живеем още повече трябва да се борим за свободата. Трябва да го правим заедно. 

Днес не е ден, в който да бъдат коментирани партии и няма да го направим“.

Във връзка с твърденията на премиера Бойко Борисов, че много й е помагал, Манолова посочи, че днес няма да коментира партии. 

„Кампанията предстои. Ще отговаря на абсолютно всеки въпрос на медия“, допълни още Манолова.

Намери ни във facebook