Шок: Джип на „Гранична полиция“ хвърчи с над 200 км/ч по „Тракия“ ВИДЕО

Джип на Гранична полиция грубо погазва Закона за движение по пътищата, движейки се с над 200 км/ч по АМ „Тракия“ на километри от Бургас, пише flagman.bg. 

На куриозната ситуация се е натъкнал мъж, който рано тази сутрин се е придвижвал по аутобана в посока Бургас. Мъжът, който е изпратил видеозапис на нарушението, се е возел на предната седалка на автомобил, движещ се зад Граничните полицаи. 

„Шофьорът, при когото се возех е отличен водач.

През повече от 20-те си години стаж зад волана няма нито едно нарушение, горд притежател на „златен талон“ и изключително опитен.

Видяхме джипа да се засилва покрай нас в дясната лента и преценихме, че искаме да разберем с колко се движи. Ограничението на аутобана е 140 км/ч, а видеото, което изпращам реално започва от скорост над 170 км/ч.“, коментира авторът на видеото.

Гонката започва на около 50 км от Бургас. Въпреки че се движат зад него с 30 км/ч над позволената скорост, джипът на Гранична полиция продължава да се отдалечава.

Автомобилът, който го преследва достига до 200 км/ч., където скоростите на двете возила започват да се изравняват.

Тогава обаче водачът на задната кола преценява, че е по-добре да се откаже, защото реално застрашава живота на останалите участници в движението. Джипът обаче отпрашва напред със същата скорост.

„Шофьорът, с който се возих, заяви, че е готов да плати глобата си за нарушение на ЗДвП, ако бъдат глобени и граничните полицаи. Все пак ние започнахме да преследваме техния автомобил, за да демонстрираме колко грубо погазват правилника“, коментира авторът на шокиращото видео.Намери ни във facebook