По чудо без жертви: Автобус излетя в канавката, шофьорът заспал!

Инцидент с пътнически автобус е станал тази нощ край Шумен. За радост няма пострадали. Катастрофата е станала малко след полунощ на автомагистрала „Хемус“, близо до Шумен, в новата пътна отсечка на аутобана, в посока Белокопитово. Аварирал е пътнически автобус, движещ се по линията Каварна-София.

Той е тръгнал снощи около 22.00 часа от Каварна.
По думите на един от пътниците в автобуса Александър Василев, малко преди Шумен водачът, който е бил зад волана на автобуса, е заспал, загубил е контрол над управлението, вследствие на което превозното средство излязло от пътното платно, и се килнало на дясната си страна в канавката на магистралата.

В автобуса не е имало никакви мерки за сигурност и безопасност. Липсвали дори от задължителните чукчета, които служат при инцидент пътниците да могат да счупят стъклото, за да излязат. Пътниците от автобуса са излезли благодарение на помощта, която им е оказал шофьор, който е спрял автомобила си и счупил предното стъкло на автобуса, откъдето пътниците се измъкнали, тъй като нямало как да излязат от вратите, които били затиснати.

По думите на Василев абсолютно неадекватна е била реакцията на двамата шофьори след инцидента.

Все пак бързо е успял да дойде друг автобус на фирмата, който е извозил всички пътници до София, поше БЛИЦ.

Намери ни във facebook